Wat is digital branding?

Digital branding draait om merkbeleving in de digitale omgeving van je merk. Of dat nu je website is, een online advertentie of je dagelijkse social media activiteit. Het is de digitale vertaling van je merkidentiteit en het brand design van je merk. Digital branding omvat dus alle communicatie uitingen van je merk. En digital betekent in dit geval niet alleen online. Denk ook eens aan die bedrijfspresentatie, digitale brochure, digital signing en zelfs augmented reality.

Wil jij ook digital branding met impact? Neem direct contact op

Waarom is digital branding belangrijk?

Je ontkomt er als merk eigenlijk niet aan. Digital branding vormt vaak zelfs het vertrekpunt bij de uitwerking van je brand design. Want wat heb je - na dat felbegeerde logo - als eerste nodig? Wat is er essentieel om zichtbaar te worden online? Juist. Een website. En wat dacht je van een webshop? Hoeveel platformen gebruik jij? En laten we vooral social media en nieuwsbrieven niet vergeten. Digital first noemen we dat.

Sterke digital branding vloeit voort uit een scherpe merkidentiteit en een solide brand design. Maar digital branding is niet alleen een doorvertaling van je brand design. Veel digitale producten worden ook écht door je doelgroep gebruikt. Dat betekent dat de manier van werken (UI) en de beleving ervan (UX) van onbeschrijflijk groot belang zijn bij het ontwerp ervan. Merkbeleving is bij digital branding dus veel meer dan alleen een gevoel. Er wordt ook mee gewerkt.

Digital branding als vertrekpunt

Digital branding vertaalt je brand design naar het scherm. Ieder scherm dat je kunt bedenken. Het brengt je merkidentiteit tot leven in het digitale domein. Heb je zelf al een prachtig merk opgetuigd? Staat je merkidentiteit als een huis? En is deze voorzien van een wervelend brand design dat als een maatpak daarop aansluit? Dan gaan we graag met je in gesprek over hoe we jouw merk ook digitaal kunnen laten uitblinken!

Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek.

Responsive design, bij ons de standaard.

De afgelopen jaren zien we dat bezoekers vaker websites, webshops en applicaties openen vanaf mobiele devices. Inmiddels is dit verschoven naar een gemiddelde van meer dan 50 procent. Steeds vaker ontwikkelen we websites die specifiek zijn ontworpen voor mobiele devices. Mobile first noemen we dat. Maar een website dient volgens ons op ieder device de beste gebruikservaring te bieden. Oftewel, responsive design is bij ons de standaard.

Niet alleen bezoekers vinden het fijn als je website perfect werkt op de telefoon, laptop of tablet waarmee ze je site bezoeken. Ook Google stelt hoge eisen aan toegankelijkheid. Hoe beter je website responsive is ingericht, hoe beter je scoort binnen de zoekresultaten.

Websites die ook door Google leuk gevonden worden.

Met een website ben je online aanwezig. Maar je wilt natuurlijk ook gevonden worden. Met Search Engine Optimalisation (SEO) zorgen we dat zoektochten worden omgezet in bezoekers. En met een unieke online beleving maken we van deze bezoekers klanten. We zoeken naar de perfecte balans tussen merkbeleving, gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid.

We onderzoeken waar je beste kansen liggen en duiken diep in de analytics van je bestaande website. We adviseren je, en passen het design aan voor optimale vindbaarheid. Zonder afbreuk te doen aan je brand identity en brand design. Onze maatwerk websites en webshops sluiten zo perfect aan bij de doelstellingen van je merk.

Alle expertises, USP's en projecten gebundeld in één digitale showcase.

Check de Hurks case

Een webshop waar merkbeleving en conversie hand in hand gaan.

Check de Stories on the Wall case

Een multidisciplinaire plek vraagt om een adaptieve website.

Check de Make Eindhoven case

Wij bouwen mee aan deze digitale merken

  • HURKS LOGO SUBJEKT
  • AEDVOORDELIG LOGO SUBJEKT
  • SOTW LOGO SUBJEKT
  • MAKEEINDHOVEN LOGO SUBJEKT
  • DDW LOGO SUBJEKT

Let's go from online visibility to virtual conqueror.

Verdient jouw onderneming of merk ook een flagship website? Of een conversiekanon van een webshop? Neem geheel vrijblijvend contact met op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.