Wat is brand activation?

Een sterk merk verbindt zichzelf met de doelgroep en dat gaat verder dan een advertentie of een flyer die je uit deelt. Merkactivatie is geen eenrichtingsweg, het is meer dan 'zenden'. Merkactivatie is een (inter)actieve, strategische en consistente beleving. Je creëert een 'buzz around your brand' waaruit door middel van interactie aandacht en aantrekkingskracht ontstaat. Je merk wordt een ervaring waar de doelgroep zich in onderdompelt.

Ook een spraakmakende merkactivatie? Neem direct contact op

De drie fases van brand activation.

Merkactivatie begint met een sterke strategie. Wat is het doel dat je wilt bereiken? Wie is de doelgroep? Is het een lokale guerrilla campagne of een landelijke online activatie? Hoe zorg je dat je na de (inter)actie in beeld blijft bij de doelgroep? De strategie dient naadloos aan te sluiten op je doel én je merkidentiteit. Na het definiëren van de strategie bepalen we de boodschap en de middelen die we nodig hebben om je merk te activeren.

Met een scherpe focus op het doel start de (inter)actie, de stap waarin de boodschap tot leven komt. De (inter)actie brengt je doelgroep direct in contact met je producten of diensten op een spraakmakende wijze. We creëren 'liefde op het eerste gezicht' tussen je merk en de doelgroep. De actie 'activeert' niet alleen de bekendheid, maar ook de sympathie voor je merk. Op de achtergrond verzamelen we data, waarmee we op een later moment nog even door kunnen 'flirten'.

Een (inter)actie met de doelgroep is vaak een krachtige beleving, maar kort van duur. Na de interactie dien je als merk zichtbaar te blijven. De data die we verzameld hebben tijdens de activatie zetten we in om gericht en persoonlijk te blijven communiceren. Hierdoor gaat het flirten vloeiend over in loyaliteit voor je merk.

Ook een spraakmakende merkactivatie? Neem direct contact op

Subjekt; creatief bureau voor merkactivatie.

Merkactivatie brengt je merk tot leven. Een beleving voor je doelgroep, een strategische methode voor je merk met een loyale relatie als uitkomst. Zo wordt je product of dienst een sterk merk waar men zich tot aangetrokken voelt, een merk waar men over praat. Van guerrilla campagne tot online activatie, wij hebben de creatieve expertise om campagnes te ontwikkelen die je merk op de kaart zetten.

Wij activeerden deze merken

  • PHOOD LOGO SUBJEKT
  • BKQR LOGO SUBJEKT
  • WORLDDESIGNEMBASSIES LOGO SUBJEKT
  • HELAHOLA LOGO SUBJEKT
  • EINDHOVENCULTUURPRIJS LOGO SUBJEKT

Let's turn your product into a thriving brand.

Verdient jouw merk ook aandachttrekkende activatie? Neem geheel vrijblijvend contact met op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.