Wat is brand design?

Brand design omvat alle visuele onderdelen die je als merk nodig hebt. Denk aan de look & feel, kleur en natuurlijk het logo. Kortom, eigenlijk alle zichtbare en tastbare uitwerkingen die samen het merk vormen. Wij noemen het de bouwstenen van een visuele identiteit. En dat gaat natuurlijk veel verder dan alleen een huisstijl. Met deze bouwstenen worden alle benodigde middelen opgemaakt. Denk bijvoorbeeld aan corporate uitingen, bewegwijzering, productverpakkingen en websites. Brand design geeft dus richting aan de concrete, visuele kant van je merk en al zijn uitingen en middelen.

Ook een sterk merk? Neem direct contact op

Waarom is brand design zo belangrijk?

Sterke merken weten heel goed waarom ze bepaalde stijlelementen hanteren, en welke beeldtaal het best bij hun merk past. Ieder element, iedere uiting en ieder middel dat wordt ingezet, is getoetst aan de merkidentiteit. Iedere afweging, iedere beslissing, werkelijk alles heeft een reden bij een sterk brand design. Het versterkt het merkverhaal en zorgt voor consistentie in al je uitingen, producten en boodschappen, zowel online als offline.

Sterk brand design zorgt voor een authentiek en herkenbaar merkbeeld. Het helpt je op te vallen bij je doelgroep, en jezelf op unieke wijze te positioneren ten opzichte van je concurrenten. Mensen onthouden eerder (en langer) wie je bent. Verschillende visuele aspecten zoals kleur, vorm en stijl versterken je boodschap en worden geassocieerd met waarden die je representeert. Sterk brand design zorgt ervoor dat mensen een band opbouwen met je merk.

Hoe kom je tot een sterk brand design?

Succesvol brand design heeft een sterke, solide merkidentiteit als basis. Sterker nog, het is de visuele doorvertaling van het merk en zijn identiteit. Alle verschillende elementen die het merk vormen, zijn getoetst aan de identiteit. Welke kleur past bij de waarden? Welke vormen passen bij de persoonlijkheid? Welke lettertypes? En denk ook eens aan fotografie, animatie en illustraties. Hierbij kijken we niet alleen wat ‘we er zelf van vinden’, maar ook naar wat de doelgroep aanspreekt.

De merkidentiteit en brand design vormen samen een ijzersterke basis voor een unieke, authentieke merkbeleving die zorgt voor maximale herkenning, en een onuitwisbare indruk bij je doelgroep. Heeft jouw merk zijn identiteit al goed in kaart gebracht? En wil je graag direct met brand design aan de slag? Geen probleem! We gaan graag met je rond de tafel zitten om de vertrekpunten voor een ijzersterk brand design te bepalen.

Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.

Playground to transform ideas into experiments.

Check de Make Eindhoven case

The significant identity of high-tech manufacturing.

Check de Brainport case

The leaders in farrowing systems

Check de Vereijken case

Wij bouwen mee aan deze merken

  • BIC LOGO SUBJEKT
  • VEREIJKENGROUP LOGO SUBJEKT
  • MAKEEINDHOVEN LOGO SUBJEKT
  • INNOSIGN LOGO SUBJEKT
  • BKQR LOGO SUBJEKT

Let's turn your bold idea into an even bolder brand.

Verdient jouw merk ook een authentieke merkbeleving die zorgt voor maximale herkenning en een onuitwisbare indruk bij je doelgroep? Neem geheel vrijblijvend contact met op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.